♥ LOVE

♥ Så länge håller ditt smink

Publicerad 2012-09-26 21:13:00 i ♥ LOVE,

Att samla på sig smink är vi nog många tjejer som gör. Jag är en av dem. Vissa sminkprodukter bör slängas redan efter några månader medan andra kan du ha kvar i nästan två år. Vet du hur länge din mascara egentligen håller och hur ska man egentligen förvara sin foundation?

Några enkla saker att tänka på är att undvika fingrar i sminket, använd istället rengjorda penslar. Undvik också att blåsa på borstar och penslar, slå hellre av dem. Hygien är viktigt när du handskas med smink. Mikroorganismer från luften, dina händer och läppar blandas lätt. Låna inte ut ditt smink.

Mascara
Håller cirka 3–6 månader. Mascara är en av de produkter som anses ha kortas livslängd. Eftersom borsten används nära slemhinnor utsätts ögonen lätt för bakterier. Många lider av kliande, röda och vattniga ögon bara på grund av en gammal mascara. Om du haft en ögoninfektion, köp en ny mascara. Om du är linsbärare bör du vara extra noggrann. Dra ej borsten upp och ner, då blir den fortare torr och förstörs snabbare. Byt mascara omgående om den börjar lukta annorlunda och klumpar sig.

Läppglans och Läppstift
Läppglans håller cirka 2-6 månader. Gamla läppglans innehåller ofta hudrester och en massa bakterier. Detta kan leda till munsår och andra besvär. Använd aldrig ditt glans om du har munsår. När den blir dålig så doftar den härsket och blir tunnare.
Läppstift håller cirka 6-12 månader. Ett läppstift kan hålla upp till ett år om du inte applicerar stiftet direkt på läppen. Använd hellre en liten pensel. Gör du inte det så kan du torka av läppstiftet efter användning, detta för att undvika bakterier. Använd aldrig på munsår. När det blir dåligt så smälter det, blir svårt att applicera och luktar härsket

Concealer och Foundation
Concealer håller cirka 6-8 månader. Använd inte concealer direkt på en finne. Då hamnar bakterier på produkten. Ta lite på en pensel eller tops och applicera i stället. Ska slängas om den blir torr. Flytande produkter kan börja skära sig och ändra färg till en mörkare ton om de blir för gamla Precis som med allt annat börjar även concealern luka illa om den blivit gammal.
Foundation. så länge håller ditt smink, så länge håller en foundation, hållbarhet smink,Är din foundation vattenbaserad håller den upp till 1 år är den oljebaserad håller den upp till 2 år, men märker du att den luktar annorlunda och inte ser ut som den brukar göra ska du självklart slänga den. Torra sminkprodukter har längre livslängd än smink som innehåller fukt. Foundation i pressad eller puderform håller i regel betydligt längre.

Puder
Håller cirka 6–18 månader. Är du duktig och tvättar dina borstar och håller fingrar borta så kan ett puder hålla upp till två år. Löst puder kan hålla upp till tre år om du förvarar det med försiktighet. När det blir dåligt så blir pudret ofta glansigt, det torkar och smular sig. Puder kan även få en hård hinna på ytan pga fettet från borsten. Blås inte på penslar och borstar, slå av pudret mot handen i stället

Rouge
Håller cirka 6–8 månader. En rouge kan användas längre än så men då fäster det inte lika bra på huden. Rouget brukar också ändra färg, bli glansigt och smuligt med tiden.

Krämrouge & Krämögonskugga
Skulle kunna hålla max ett år om man är mycket noga.Men oftast har produkter i krämform kort hållbarhet på max 3 månader eftersom att de innehåller fett. Börjar lukta härsket när den blir dålig, mörknar och smular sig gärna.

Ögonskugga


En ögonskugga kan hålla sig fin väldigt länge, nästan en evighet så länge du inte använder fingrar och är noga med rena penslar.

Kajalpennor och läpppenor
Kan hålla i minst två år om du vässar den ofta och inte använder dem vid munsår eller ögoninfektion.

Tänk på att smink och hudvårdsprodukter mår som bäst och håller sig längst i svala mörka miljöer. Så inga sminkväskor i eller på badrumsskåpet. Det är inte sällan jag ser starka badrumslampor rikta ljus rakt ner i sminkväskor. Bakterier gillar värme och feta produkter härsknar lätt i värme.

Låna inte ut ditt smink, speciellt inte ögonsmink och läppsmink!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela