♥ LOVE

♥ Jag älskar sommar

Publicerad 2012-07-29 16:19:35 i ♥ LOVE,

Såhär mitt i sommaren är det lätt att få ångest, ångest över att sommaren snabbt tar slut och över allt man vill hinna göra, se, personer man vill träffa.

Sommaren är ju verkligen underbar, man önskar att man kunde bevara en solnedgång, att man kunde ta fram den och sitta där mitt i vintern och bara njuta. Höra svalorna och en stilla vindbris. Man vill konservera allt härligt som finns under sommaren, att grilla, att sitta vid en härlig sjö. Man vill verkligen inte att sommaren ska ta slut.

♥ Shopping

Publicerad 2012-07-28 19:50:39 i ♥ LOVE,

Idag blir min lilla älskling 7 månader
och då köpte jag lite presenter till henne som hon ska ha i sitt rum :)
allt är från jotex.se

♥ Sommar

Publicerad 2012-07-25 20:33:06 i ♥ LOVE,

Äntligen har man tagit sitt första dopp för i år. Älskar detta väder !!!!
Idag har vi varit i Tylösand, Frösakull och ringenäs.

♥ Här är senaste trenden från USA

Publicerad 2012-07-20 00:08:52 i ♥ LOVE,

Senaste trenden från USA har nu tagit sig över Atlanten till vårt avlånga land. Det senaste, hetaste modet är att ha pärlor på naglarna.
– Det är en av de absolut största trenderna i USA. Nagellacket finns på Eleven.se och de är redan en storsäljare.

Enkel att applicera
Nagellacket Ciaté Caviar Manicure går ut på att man stryker på ett lager färgat nagellack och därefter strör pärlor ovanpå och tryck ner dem lätt med fingret. 
– Det är väldigt enkelt att göra själv och naglarna blir verkligen superfina.
De pärlor som inte fastnar på naglarna kan du hälla tillbaka i burken med hjälp av den medföljande tratten.  
– På ett set nagellack och pärlor kan man få ut väldigt många strykningar.

♥ Shopping

Publicerad 2012-07-19 21:02:51 i ♥ LOVE,

märke : Stockholm
Leggins från Lindex till Lilla D
klänning från Cubus
 

leggins från H&M
l
Body : Cubus
Body : Cubus

♥ Resa

Publicerad 2012-07-12 20:53:50 i ♥ LOVE,

Bokat
 
http://www.groupon.se/deals/travel/Aska-Hotels/7955463
 

Boende för två i Antalya, Turkiet. En vecka på femstjärnigt hotell, inklusive flyg, halvpension och utflykt till Pamukkale. Värde från 11 996 kr, betala 5 998 kr.

 
Det här får du:
  • En semestervecka för två i Turkiet med WOW Travel
  • Flyg och transfer ingår 
  • Välj mellan att åka från Stockholm, Göteborg eller Malmö
  • 6 övernattningar i dubbelrum på femstjärniga Aska Hotels i Antalya 
  • 1 övernattning i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell i Pamukkale 
  • Halvpension (frukost och middag) under hela vistelsen i Turkiet
  • Fri wi-fi på hotellområdet i Antalya
  • Turer till bland annat Pamukkale och Alanya
 

♥ Princess

Publicerad 2012-07-09 19:06:40 i ♥ LOVE,

I asked God for a daughter he gave me a Princess
 
 
 
I asked God to protect me from my enemies and i started losing friends
 
 
 
 

♥ Ansiktsbehandlingar

Publicerad 2012-07-06 14:20:36 i ♥ LOVE,

Ansiktet mår bra av en riktig djuprengöring, huden stimuleras och tillförs energi. Huden blir fräschare och återfår sin naturliga lyster. Fina linjer tunnas ut, döda hudceller försvinner och porer förminskas. Djuprengöring och näring gör även att huden lättare tillgodogör sig effekten av vårdande och daglig använda produkter.

♥ Barnläkare: Framvända barnvagnar och gåstolar - lika dåliga för barnets utveckling

Publicerad 2012-07-02 14:21:54 i ♥ LOVE,

Den skotska forskaren Suzanne Zeedyk har varit i Sverige och i en föreläsning framfört vådan av att använda framvända barnvagnar. Hon har funnit att förälderns kommunikation med barnet avstannar under färden med den framvända barnvagnen, barnet sover mindre, blir mer stressat och blir otryggare genom att själv möta ett stort sorl av syn- och ljudintryck. Även gåstolen som ofta kommer in redan vid 6 mån ålder gör vid konsekvent användande att barnets egen motoriska utveckling hämmas och resulterar i en ca 2 månaders försenad motorisk kompetens vid läkarbesöket, då barnet är 10 månader gammalt. Båda dessa verktyg utgör ett allvarligt feltänk från början.

De flesta barn börjar kunna sitta mellan 6 till 8 månaders ålder. Då blir det aktuellt att skaffa en sittvagn. Det har blivit alltmer populärt att då använda en framåtvänd barnvagn. Tanken är förmodligen att man vill att barnet skall se bra och upptäcka så mycket som möjligt av den planerade promenaden med en förälder till affären eller det äldre barnes väg till förskolan.

Föräldrarna vet naturligtvis att i hemmet är det vid ett halvt års ålder en pågående kontakt med barnet största delen av dess vakna tid. Föräldern pratar med barnet som ljudar och jollrar tillbaka. Tappar barnet kontakten med föräldern under sina trevande aktiviteter som 6 mån gammalt, så börjar det skrika och söker återskapa kontakten. Barnet har föräldern som återkopplingspunkt hela tiden och checkar av för att få bekräftelse och känna trygghet. Men när det är dags för att gå ut, så tycks en ny modell praktiseras för promenader i sittvagnen. Där släpper föräldern sin roll som återkopplingsstation. Barnet kan inte få hjälp att tolka vad det ser eller sortera alla de ljud som strömmar emot det. Det sensoriska inflödet av ljud- och synintryck hamnar helt osorterat i barnets växande hjärna och blir ett obegripligt brus.

Den skotska forskaren Suzanne Zeedyk har funnit att barn i framvända sittvagnar sover mindre, blir mer stressade och är mer otrygga. Föräldern pratar inte med barnet och hinner inte kommentera vad som händer. Det totala sensoriska inflödet av ljud, dofter, köld- och värmefläktar i vindpustarna samt synintrycken blir ett osorterbart och otolkat flöde mot barnet. Hos vuxna har forskarna sagt att medvetandet har kontroll på en miljontedel av det sensoriska inflödet. Den miljontedelen blir dock tillräckligt mycket begripligt material för att tryggt kunna orientera sig kring tillståndet i den omgivande verkligheten. Suzanne Zeedyk tror att en delförklaring till den observerade försämrade språkliga utvecklingen bland skotska barn kan bero på de framvända barnvagnarna.

Barnet mellan 6 och 10 månaders ålder håller på att lära sig vad som rör sig utanför sina mor-/far-barn relationer. Det behöver fortsatt starkt stöd för att kunna förstå vad som händer runt omkrig sin egen kropp.  Med framvända sittvagnar utlämnar vi barnet till ett obegripligt brus, som lagras i dess hjärna vars effekt är svårt att säga något säkert om. Det är dock otvivelaktigt så, att barnet det andra havlåret i sitt liv behöver föräldrar och syskon och den övriga begränsade kretsen av vuxna släktingar och vänner för att slussas in i en begriplig värld, som barnet stegvis börjar lära sig hantera och i takt med sin egen utveckling börjar kunna reagera emot.

Gåstol

När det gäller gåstolen, som börjar användas innan barnet själv kan gå från 6 mån ålder, är den också ett exempel på ett liknande grundläggande feltänk. Gåstolen är rund upptill med fyra hjulförsedda ben och en sittdyna. Redan vid 6-7 mån ålder kan ett barn lära sig att pinna på och ta sig fram och till och med lyfta hjulen över trösklar. Det ser så roligt ut och barnet kan t.o.m börja leka med syskonet som är 2 år gammalt. Det man inte tänker på är att i denna ålder börjar barnet sina trevande aktiviteter på golvet i bukläge.

Det sträcker sig för att få tag i leksaker, snurrar lite runt, backar bakåt och börjar resa sig på armarna. Sedan kommer lyftet på knäna och gungandet på alla fyra. Här finns en fascinerande frustration hos barnet, som hela tiden vill mer än det kan - den viktiga motorn för att nå fram till krypandet och att resa sig mot stolar och bord. Barnet gör sin egen upptäcksfärd i vad det just för ögonblicket kan prestera. I början av denna träning kan en del barn skrika frustrerat redan efter 10-15 sekunder på magen. Då är det viktigt att upprepa de sekunderna flera gånger per dag. Rätt vad det är har barnet upptäckt sin första färdighet och frustrationen avtar.

Hela denna process släcks ut om barnet konsekvent får vistas i sin gåstol under dagarna. När jag ser dessa barn på läkarkontrollen vid 10-12 måndars ålder, så är barnet ca två månader försenat i sin motoriska utveckling. Jag har sett barn i denna ålder som endast kunnat ligga på golvet med armarna spretande rakt ut och benen vinkelställda och inte göra ett dugg mer, som resultat av löpandet i gåstol. Fabrikanterna får ursäkta, men jag ser ingen naturlig ingång av gåstolen.

Vill man ha koll på sitt barn vid 6-7 mån ålder, medan maten görs i ordning, så är hoppgunga ett alternativ. Vid 10 mån ålder då barn som inte haft gåstol kryper, reser sig och går längs möbler är gåvagn det rätta alternativet. Den styr barnet själv och går med utifrån sin aktuella kompetens och får bra träning. Ett barn har också i gåstolen lärt sig att var det än befinner sig i verkligheten kan det sätta sig och fångas upp av gåstolens sittdyna. Den uppfattningen måste barnet med några blåmärken lära sig av med.

Det är viktigt att man med sina hjälpmedel till barnen använder redskap, som gynnar och understödjer barnets pågående utveckling och inte hämmar den. Möjligtvis har vi barnläkare inte tillräckligt klargjort detta. Barnet har en egen medfödd 'drive' att upptäcka och vilja göra mer än det kan. Detta är en fröjd att se! Lår oss inte ta ifrån barnet den upptäckarlusten!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela