♥ LOVE

♥ DIN 9 MÅNADERS BEBIS

Publicerad 2012-09-28 23:45:22 i ♥ LOVE,

Din 9 månaders bebis vakna timmar kretsar runt om hur hon eller han ska ta sig runt vare sig det är att gå med hjälp av möbler, att krypa eller att hasa sig fram. Barnet har kommit in i den fasen där bebisen gör allt för att få ett skratt av de andra. Hon eller han vill göra allt du gör och imitera dig. Dessutom är det en tid då bebisen "uppträder" på sätt och vis. Bebisen kanske låtsas hosta och gör det igen och igen för att underhålla.

Din 9 månaders bebis kan redan uppfatta svårare och mer avancerade saker såsom att saker finns även om de inte syns, som när till exempel pappa gömmer sig bakom gardinen, så finns han fortfarande där. När bebisen vill ha något som är utom räckhåll så anstränger han eller hon sig att få tag på det. Din bebis har blivit en expert på att söka efter ett tappat föremål.

Angående krypandet, att komma upp i sittande ställning från sittande position, och att ställa sig upp och gå med hjälp av stöd funkar bättre och bättre och utvecklas från den åttonde månaden mer och mer. Din 9 månaders bebis har verkligen format sin personlighet för bebisen kommer definitivt att visa vad han eller hon tycker om du försöker ta ifrån henne eller honom en leksak eller nåt annat. Pincettgreppet funkar också ännu bättre.

Bebisen kan till och med säga mamma och pappa och skilja på orden eller fortfarande bara säga orden utan urskiljning. Nu förstår bebisen också vad nej betyder även om bebisen inte alltid lyder. Bebisen förstår också enkla uppmaningar som när du ber honom eller henne att ge dig bollen och sträcker ut handen. Ditt barn är så duktigt att det kanske till och med kan leka boll, att rulla bollen tillbaka till dig om du rullar den mot henne eller honom. Att dricka själv ur en mugg är något som din 9 månaders bebis kanske också klarar av.

♥ Ögonkräm

Publicerad 2012-09-26 21:30:00 i ♥ LOVE,

Ett område i ansiktet där vi först upplever små fina linjer är runt ögonen. De senaste två åren har jag själv börjat ana små linjer ut med kanterna. Huden kring ögonen är mycket tunnare än den övriga huden i ansiktet, allt från 3 till tio gånger så tunn. (det ser olika ut på olika personer, men betydligt tunnare är den alltid) Att börja med ögonkräm tycker jag man kan göra i tjugoårsåldern för att hålla huden spänstig längre och hindra den från att torka ut. Det är i tjugoårsåldern som åldringsprocessen börjar ske i huden även om det inte syns tydligt förrän runt trettio. Förebyggande produkter i form av mycket fukt kan man med gott samvete börja med i tjugoårsåldern.

Något jag tycker fler borde tänka på är att vara försiktig när man tvättar av sitt smink så man inte gnuggar och sliter i huden. Jag försöker alltid undvika vattenfasta mascaror och ögonskuggor som sitter för hårt, då de oftast är lite svårare att tvätta bort och det kan skada den tunna huden. Tar man i lite för hårt så riskerar man att ha sönder kapillärer under den tunna huden, vilket orsakar svullnad, småskador och missfärgning.

När du väljer ut en ögonkräm välj då en gel om du lätt blir påsig och svullen. Är du mer torr, välj då hellre en kräm runt ögonen. För att lyxa till det lite extra kan du använda ett serum under. Min favorit ögonkräm ska jag visa er i morgon :)

 

♥ Så länge håller ditt smink

Publicerad 2012-09-26 21:13:00 i ♥ LOVE,

Att samla på sig smink är vi nog många tjejer som gör. Jag är en av dem. Vissa sminkprodukter bör slängas redan efter några månader medan andra kan du ha kvar i nästan två år. Vet du hur länge din mascara egentligen håller och hur ska man egentligen förvara sin foundation?

Några enkla saker att tänka på är att undvika fingrar i sminket, använd istället rengjorda penslar. Undvik också att blåsa på borstar och penslar, slå hellre av dem. Hygien är viktigt när du handskas med smink. Mikroorganismer från luften, dina händer och läppar blandas lätt. Låna inte ut ditt smink.

Mascara
Håller cirka 3–6 månader. Mascara är en av de produkter som anses ha kortas livslängd. Eftersom borsten används nära slemhinnor utsätts ögonen lätt för bakterier. Många lider av kliande, röda och vattniga ögon bara på grund av en gammal mascara. Om du haft en ögoninfektion, köp en ny mascara. Om du är linsbärare bör du vara extra noggrann. Dra ej borsten upp och ner, då blir den fortare torr och förstörs snabbare. Byt mascara omgående om den börjar lukta annorlunda och klumpar sig.

Läppglans och Läppstift
Läppglans håller cirka 2-6 månader. Gamla läppglans innehåller ofta hudrester och en massa bakterier. Detta kan leda till munsår och andra besvär. Använd aldrig ditt glans om du har munsår. När den blir dålig så doftar den härsket och blir tunnare.
Läppstift håller cirka 6-12 månader. Ett läppstift kan hålla upp till ett år om du inte applicerar stiftet direkt på läppen. Använd hellre en liten pensel. Gör du inte det så kan du torka av läppstiftet efter användning, detta för att undvika bakterier. Använd aldrig på munsår. När det blir dåligt så smälter det, blir svårt att applicera och luktar härsket

Concealer och Foundation
Concealer håller cirka 6-8 månader. Använd inte concealer direkt på en finne. Då hamnar bakterier på produkten. Ta lite på en pensel eller tops och applicera i stället. Ska slängas om den blir torr. Flytande produkter kan börja skära sig och ändra färg till en mörkare ton om de blir för gamla Precis som med allt annat börjar även concealern luka illa om den blivit gammal.
Foundation. så länge håller ditt smink, så länge håller en foundation, hållbarhet smink,Är din foundation vattenbaserad håller den upp till 1 år är den oljebaserad håller den upp till 2 år, men märker du att den luktar annorlunda och inte ser ut som den brukar göra ska du självklart slänga den. Torra sminkprodukter har längre livslängd än smink som innehåller fukt. Foundation i pressad eller puderform håller i regel betydligt längre.

Puder
Håller cirka 6–18 månader. Är du duktig och tvättar dina borstar och håller fingrar borta så kan ett puder hålla upp till två år. Löst puder kan hålla upp till tre år om du förvarar det med försiktighet. När det blir dåligt så blir pudret ofta glansigt, det torkar och smular sig. Puder kan även få en hård hinna på ytan pga fettet från borsten. Blås inte på penslar och borstar, slå av pudret mot handen i stället

Rouge
Håller cirka 6–8 månader. En rouge kan användas längre än så men då fäster det inte lika bra på huden. Rouget brukar också ändra färg, bli glansigt och smuligt med tiden.

Krämrouge & Krämögonskugga
Skulle kunna hålla max ett år om man är mycket noga.Men oftast har produkter i krämform kort hållbarhet på max 3 månader eftersom att de innehåller fett. Börjar lukta härsket när den blir dålig, mörknar och smular sig gärna.

Ögonskugga


En ögonskugga kan hålla sig fin väldigt länge, nästan en evighet så länge du inte använder fingrar och är noga med rena penslar.

Kajalpennor och läpppenor
Kan hålla i minst två år om du vässar den ofta och inte använder dem vid munsår eller ögoninfektion.

Tänk på att smink och hudvårdsprodukter mår som bäst och håller sig längst i svala mörka miljöer. Så inga sminkväskor i eller på badrumsskåpet. Det är inte sällan jag ser starka badrumslampor rikta ljus rakt ner i sminkväskor. Bakterier gillar värme och feta produkter härsknar lätt i värme.

Låna inte ut ditt smink, speciellt inte ögonsmink och läppsmink!

♥ Hud och alkohol

Publicerad 2012-09-26 21:09:00 i ♥ LOVE,

Alkohol och en frisk fin hud hör inte riktigt ihop.

Kroppen består av 70 % vatten, 17 % av detta finns i överhuden. När vi dricker alkohol blir vi snabbt uttorkade, alkoholen dehydrerar kroppen. Den drar alltså med sig mer vatten ut ur kroppen, än vad den själv innehåller. Något som det märks fort på är hudkvalitén.

När du dricker alkohol så utvidgar blodkärlen i hudens yttersta lager, hårfina kärl i hjärnan eller ansiktets hud kan sprängas. Ansiktshuden blir rödmosig och du känner dig varm även när det är kallt.

Dagarna efter är huden trött, glåmig och har oftast en matt yta. Vatten är hudens syresättare medan alkoholen är vätskedrivande vilket leder till uttorkning, huden känns blek och glåmig. Hudens naturliga funktioner blir nedsatta, fria radikaler bildas och försämrar hudens uppbyggnad. Du blir riktigt uttorkad vilket är en grund för rynkor och torr hud. Samtidigt ökar risken för psoriasis, eksem och andra hudbesvär. Alkohol försämrar även dina tänder och du får lättare hål, tandlossning samt inflammationer i tandkött och tunga.

Alkohol innehåller mycket energi men lite näring vilket kan leda till olika bristtillstånd. Som t.ex brist på B-vitamin och låga nivåer av D-vitamim. Magen blir i obalans och vad brukar jag säga om en obalanserad mage. Stor risk för hudproblem.

♥ DAGENS SKÖNHETSTIPS

Publicerad 2012-09-21 16:03:08 i ♥ LOVE,

Behandla huden efter din ålder

DAGENS SKÖNHETSTIPS. En välbevarad hudkvalitet när man är 60, vem vill inte ha det. För att förstå hur du kan uppnå detta. Ta hand om huden utifrån din ålder och ge den vad den behöver. Vilka rutiner du kan följa och vad ska du undvika för att göra rätt. Här är tipsen för att bevara din hudkvalitet. 

15-20 åldern- den första tiden

De problem som vanligtvis brukar uppstå vid 15 års åldern är antingen att huden känns fet eller och acne. Dyker det upp acne, var uppmärksam och behandla i tid, det finns ingen anledning att gå och dras med finnutbrott. Du kan hitta milda produkter till en början på apoteket som punktbehandlar. Bra produkter är stioxyl eller Basiron. Har du kraftigare sök hudläkare.

Har du inga problem med detta, räcker det med att använda en lätt fuktcreme för huden. Självklart rengöring och ögoncreme. Man kan ju ha problem åt andra hållet även i denna ålder, som torr hud. Du behöver inga antiageprodukter. Det är för kraftfullt, och varför tillföra det när huden inte har något behov?

Använd: Rengöring, lätt fuktcreme, peeling 1-3 gånger i veckan (om ej kraftig acne), ögoncreme. Bra behandligar på salong är en traditionell ansiktsbehandling, porrengöring om du är fet och har stora porer.

 

20 års ålder- ta hand om huden du ska leva med

Huden sköter sig ganska bra fortfrande. Har du haft problem med finnar tidigare så har dessa troligen lugnat ner sig och du kan se en balans i huden. Men för den sakens skull ska du inte börja slarva med rengöring, peeling och fuktcreme. Det är nu du förebygger och vårdar din hud som du ska leva med resten av livet. Det är också nu du väljer hur den ska se ut i framtiden.

Använd: Rengöring, peeling 1-3 gånger i veckan, kornpeeling passar bra i den här åldern om du inte är känslig i huden välj då istället en enzympeeling. Lätt fuktcreme med mycket vitaminer och antioxidanter som C och E-vitamin kan du titta efter.  Att gå på en ansiktsbehandling var 4-6 vecka som komplement gör också susen!

 

30 års åldern- bevara din hudkvalitet

Nu börjar huden visa fina linjer och det är vanligt att pigmneteringar dykar upp, då vi är i en hormonell fas. P-piller och graviditet kan utlösa pigmenteringar, och i kombination av sol håller det i sig.  Produkter för pigmentering kan användas och behandla, men även ska det dagliga solkyddet åka på, med spf 30 minst. Men glöm inte bort att du inte kan använda antipigmeteringsprodukter under sommaren, det får vänta tills hösten.

Använd: Dagligt solskydd, rengöring, peeling, fuktmask, antipigmerntingsmask, dag och nattcreme. Gå gärna och gör en djuprengörande ansiktbehandling, kemisk peeling, microderambrasion, laserbehandling om du besväras av pigmenteringar.

 

40 års åldern- kraftpaket behövs

Det är nu vi börjar se resultatet av våra handlingar. Nu böjrar vi störa oss på rynkor som dyker upp. Huden börjar att bli mindre spänstig och har vi inte behandlat pigmenteringar från sol och p-piller eller efter hormonella bieffekter, så är det kanske dags. Du kan med fördel använda antiageprodukter om du vill ha kraftfullare effekter, medicinska hudvårdsproukter brukar göra susen. Du kan även välja effektivare salongsbehandlingar som; microdermabrasion, kemisk peeling laserbehandling.

Använd: Rengöring ( medicinska hudvårdsproukter jobbar kraftfullare), peeling, dag och nattcreme. Satsa på antiageprodukter.

 

50 års åldern- nu är huden mogen

När  vi börjar närma oss 50 års ålder, kan mycket ha hänt med huden. Det kan finnas pigmnteringar, kraftiga linjer och tunn och skör hud. Har du en fet hud så är den troligen mycket kraftigare fortfrande. Huden börjar att säcka i hop, kollagenet och elastinet har minskat.

Men något som avsevärt har förändrats är talgproduktionen och huden är mycket torrare. Satsa på mycket fukt till huden, välj gärna en kräm som jobbar mot pigmenteringar. Krafitgare linjer och rynkor är tydligare nu, det kan åtgärdas med botox eller filersbehandlingar om du tycker att de är djupa. De blir nu djupare om du tidigare har rökt länge.

Använd: Rengöring, peeling, fuktcreme, solskydd.

 

60 års åldern- ta hand om huden snällt

Nu börjar huden att återbildas, huden kommer att bli tunnare. Huden är också mer utsatt för solpåverkan och förändringar kan uppkomma om man har otur eller solat mycket i yngre dar. Var därför noga med ett högt solskydd. Känns huden ömtålig, välj produkter som är rika på fukt. En ren och skär fuktserie.

Använd: Rengöring, krämrengöring brukar kännas skönt på huden( välj en mild sereie med fukt) mild peeling,  Och återfutkande serum, fuktmask. Dag och nattcreme.

 

70 + års åldern- riktig mogen hud

Nu är huden som tunnast och sköras, den kan ses som nästan genomskinlig. Det vi vill tillföra är fukt och vårdande produkter. Nu smörjer inte huden sig självt längre, detta måste kompenseras. Starka produkter som innehåller syror kan upplevas för starka för huden. Även produkter som är starkt parfymerade. Och absolut ingen tvål.

Använd: Rengöring som gärna är krämig, rik fuktcreme, mild peeling som enzym, nattcreme. Solskydd dagligen.

 

 

♥ M Picaut Swedish Skincare

Publicerad 2012-09-13 14:50:38 i ♥ LOVE,

 
 
Idag fick jag hem ett paket med provprodukter.
M Picaut Swedish Skincare är naturliga produkter.
M Picauts ingredienser kommer från odlingar där det är rent och enkelt att välja ingredienser och där odlaren har omsorg om plantor och miljön.
 
 

M Picaut Anti Age-serie med havtorn och peptider

M Picaut Anti Age-serie med havtorn-peptider samlar det bästa från olika världar. Dels det senaste inom forskningen om hur huden kan föryngras och dels med naturliga, rena ingredienser odlade med omtanke om vår jord. Huden tar upp mer än hälften av det som smörjs på den. Vår serie, med 95-99 procent ekologiska ingredienser, stöder och stärker hudens naturliga funktioner. Kollagenhalten i huden ökas tack vare peptider i en ovanligt hög dos (3 procent) vilket gör att serien samverkar till att ge en fastare hy med färre linjer och rynkor redan efter två månaders användning. Produkterna är skräddarsydda för att hjälpa hudens egen funktion.

♥ Amma länge – få smartare barn

Publicerad 2012-09-05 22:37:23 i ♥ LOVE,

Barn som ammas länge blir både mer begåvade och får större förmåga till känslomässig inlevelse. Det visar en svensk studie vars resultat redovisas i en avhandling av psykologen Ulrika Birberg Thornberg.
– Det är framförallt näringsämnena i bröstmjölken som påverkar positivt. Vi har analyserat fettsyrorna i modersmjölken och en bra balans mellan omega-3 och omega-6 har gett bättre resultat hos barnen, säger Ulrika Birberg Thorn­berg.

Studien visar att ju längre tid ett barn har ammats, desto högre är begåvningsnivån när barnen är i sexårsåldern. Barnen som hade ammats längst hade gjort det i drygt ett år, i vissa fall mer.

Ulrika Birberg Thornberg betonar att skillnaderna i studien är små på individnivå, men att de får betydelse på gruppnivå. Urvalet är relativt litet och därför genomför man just nu en större studie, vars resultat kommer att presenteras om två år.
– I de här studierna ingår endast barn som har ammats, så vi kan inte säga någonting alls om barn som inte har ammats. Det jag vet är att man brukar tillsätta de här viktiga ämnena i dagens bröstmjölksersättning, säger Ulrika Birberg Thornberg.

I sin avhandling har Ulrika även tittat på om barn med diagnosen adhd kan bli hjälpta av omega-3-tillskott. Totalt sett blev skillnaden liten, men hos två undergrupper syntes positiva resultat.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela