♥ LOVE

♥ OMG!

Publicerad 2012-05-31 23:08:38 i ♥ LOVE,


En kollega i Småland fick idag besök av dessa händer....
Kunden hade varit hos en OUTBILDAD tjej som gjorde naglar HEMMA! Förstår ni nu hur viktigt det är att gå till en utbildad nagelterapeut som vet vad dom gör och hur man jobbar!

Det är inte löst material man ser det är en helt förstörd nagel!

♥ Vitare hy?

Publicerad 2012-05-31 16:22:47 i ♥ LOVE,

Den bilden med den blå reklamkylten är tagen vid asok skytrain station, vaseline gör reklam för sin nya kräm som ger dig vitare hy. Jag vet inte om ni känner till det, men i Asien strävar man efter att ha så vit hy som möjligt. Det är alltså tvärtom mot västerländska världen där vi smörjer oss med brun utan sol, solar solarium och kastar av oss kläderna så fort solen visar sig. I Thailand klär man på sig mer om solen skiner för att skippa solens strålar på huden, man badar kläder och man har paraply för att skydda ansiktet mot solen. Som ni kan se på denna reklampelare får man även med en snurra där man kan jämnföra hur mycket vitare man blir vecka för vecka.

Jag har däremot hört att dessa krämer inte alls är bra mot kroppen då de innehåller krämer som kan vara direkt farliga för hyn, men vad spelar det för roll så länge man ser ut som en geisha?? Jag har läst rapporter där flickor har fått sitt ansikte förstört för krämen fräter och det slutar med att de får en rosa albinoton istället. Speciellt gäller detta personer som inte har råd att köpa vitkräm för flera hundra kronor utan väljer att köpa en billigare kopia istället. Jag vet att solen förstör hyn men jag tror inte att detta alternativet är ett dugg bättre. Här kommer ett citat från en tjej som bor  i Bangkok "It's just better to be white, as a singer, if you're light-skinned, audiences like you better."

Alla flickor i reklamkampanjer, filmer och såpor är väldigt vit i hyn och det är det nästan alla eftersträvar att få barn med en västerländsk man är inte bara bra för ekonomin utan också för att man vet att barnet får en ljusare hudton. Det är som att man blir en bättre person ju vitare hy man har, man är renare om man har porslinhy och har du vit hy kommer resten av ditt liv fyllas med lycka automatiskt. Kanske kommer trenden från Japan/Korea, eller vill man alltid ha det man inte kan få?

Det är väldigt svårt att hitta hudkräm, ansiktskräm och annat som inte har whitening i sig, till och med deodoranterna har whitening effekt. Tror ni detta kommer komma till den västerländska världen eller kommer vi fortstätta eftersträva det bruna?

♥ NAGLAR

Publicerad 2012-05-30 14:31:40 i ♥ LOVE,

mina egna naglar med gelish på

Jag gör oftast Gelish på mina naglar, och det är ett permanent nagellack.
En lackning med Gelish tar 45 min, och sen är det fräscht i en månad, så bra!

♥ Bebisen är 5 månader gammal

Publicerad 2012-05-29 23:45:34 i ♥ LOVE,

Din bebis har utvecklats snabbt under sina första månader och eftersom att han/hon nu börjar kunna röra sig en hel del börjar det bli dags att göra ditt hem barnsäkert, om du inte redan har gjort det. Det är viktigt att du ser till att alla farliga föremål är utom räckhåll för din bebis. Grindar kan monteras i dörrposter och vid trappor för att förhindra att bebisen under ett obevakat ögonblick ger sig iväg på en farlig upptäcksfärd. Lådor och skåp skall ha lås. Om bebisen ändå får tag på något olämpligt/farligt föremål är det viktigt att du inte slår honom på händerna eller tillrättavisar honom – han är fortfarande för liten för att förstå vad han har gjort för fel.

Rädsla för främmande

Ungefär vid den här tiden kan din bebis börja bli reserverad mot främmande människor. Låt henne vänja sig vid dem på hennes villkor och tvinga henne inte vara hos någon om hon visar att hon inte känner sig bekväm med personen ifråga. Hon kan också visa tecken på separationsångest. Detta är normalt. När du lämnar rummet tala om för henne att du går och att du snart kommer tillbaka. Försök inte smyga ut, det bara minskar hennes förtroende för dig.


Vid den här åldern uppskattar bebisen leksaker som låter. Eftersom vissa bebisar börjar kunna dra sig upp på händer och knän bör du ta bort leksaker som tidigare varit utom räckhåll för honom, som till exempel mobilen över spjälsängen. Leksaker som han kan slå mot varandra, suga på, tugga på, sätta ihop och röra kommer bli mycket intressanta för honom. Lek hjälper honom att utvecklas – njut av din dagliga lekstund med honom och beröm och beundra honom när han lär sig något nytt. Han kan nu enkelt greppa tag i förmål som han vill ha, men allt som han får tag i hamnar i munnen då den är hans bästa sätt att utforska och lära känna saker.

Prova att leka tittut och gömma saker med din bebis. Hon börjar förstå att föremål existerar även om hon inte kan se dem, och kommer att uppskatta dessa lekar med förtjusta skratt.

Prata och sjung


Bebisen tycker om att suga på sina händer, och möjligen på sina fötter. Han tycker om när du läser och sjunger för honom, och även om han ännu inte förstår allt som du säger så tycker han om att lyssna på din röst och titta på din mun när du pratar. Imitera honom när han gör ett ljud eller en min – det hjälper honom att utveckla hans kommunikativa färdigheter och en trygghet i att han kan göra sig förstådd. Upprepa ljuden som han gör och vänta på hans svar som om ni hade ett vanligt samtal.

Alla bebisar har sitt eget temperament med sympatier och antipatier. Är din bebis krävande så behöver han att du har extra mycket tålamod och lugn. Försök att inte bli upprörd för att han skriker och verkar otröstlig. Det är viktigt att veta att du räcker till som förälder och att det räcker att du är där och tröstar honom när han är upprörd.

En del bebisar är redo att äta från en mugg. Om du ammar kan du pumpa lite brösmjölk och ge henne i muggen då och då, även om det är mycket värdefullt att du fortsätter amma. När du provar ny mat så introducera dem långsamt, en per vecka, så att ni lätt kan förstå om det är något hon inte tål eller om hon utvecklar en matallergi.

Milstolpar i utvecklingen

Fysisk utveckling

 • Kan sitta med stöd
 • Sträcker ut armar och ben och kröker rygger när han ligger på mage
 • Kan lyfta huvud och axlar när han ligger på rygg
 • Kan hoppa upp och ner om du håller honom under armarna och låter honom balansera på dina lår
 • Kan med lätthet stoppa föremål i munnen
 • Kan upptäcka små föremål
 • Håller huvudet stilla när han sitter upprätt
 • Fortsätter att bli duktigare på att rulla
 • Kan klara att stå korta ögonblick med stöd

Intellektuell utveckling

 • Gillar att göra bubblor
 • Lägger nya ljud till sin verbala repertoar
 • Uppskattar enkla orsak och verkan-lekar, som att slänga något på golver för att se dig plocka upp den
 • Skrattar och ler oftare
 • Börjar urskilja även svagare färger
 • Förstår varifrån ljud kommer och vänder sig mot nya ljud
 • Härmar ljud och gester
 • Jollrar

Känslomässig utveckling

 • Uppskattar kramar och smek
 • Tycker om att se dig prata
 • Lättdistraherad
 • Uppvisar stark tillgivenhet till föräldrar och syskon
 • Gråter när du lämnar rummet
 • Kan ge kramar och pussar
 • Skrattar åt dina rolika ansiktsuttryck

Lämpliga leksaker

Musikleksaker, orsak och verkan-leksaker, böcker, bitringar, bollar, plastnycklar, leksaker som lyser och blinkar, kramdjur, babygym, skallror och gripleksaker

.....citat

Publicerad 2012-05-12 01:03:40 i ♥ LOVE,

Jag tänker aldrig på framtiden. Den kommer ändå till slut.

Älska dina barn med ditt hjärta, men uppfostra dem med dina händer.

"Allting ska göras så enkelt som möjligt – men inte enklare."


"Den som aldrig gjort ett misstag, har aldrig prövat något nytt."

"Den som uppfattar sitt eget och sina medmän­niskors liv som meningslöst är inte blott olycklig, han är knappast livsduglig."


"Det finns bara två sätt att leva vårt liv. Ett är som om inget är ett mirakel. Det andra som om allting är ett mirakel."


"Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka."


"Det vackraste vi kan uppleva är det oför­klarliga."


"En man med en klocka vet vad klockan är, en man med två klockor är aldrig säker …"


"Fantasi är viktigare än kunskap. Kunskapen är begränsad. Fantasin omgärdar världen."


"Fred kan aldrig hållas genom våld, den kan bara hållas genom förståelse."


"Fåtaliga äro de som kan se med sina egna ögon och känna med sina egna hjärtan."


"Jag gillar tanken på att månen finns kvar även när jag inte tittar på den."


"Jag älskar att resa, men hatar att komma fram."


"Livet är som att cykla. För att hålla balansen måste du fortsätta framåt."


"Lägg handen på en varm platta en minut och det känns som en timme. Sitt med en söt flicka i en timme och det känns som en minut. Det är relativitet."


"Läsning avleder efter någon tid vår tanke alltför mycket från dess skapande uppgift. Varje män­niska som läser för mycket använder sin egen hjärna för litet och förfaller till lata tanke­vanor."


"Naturvetenskapen är underbar så länge man inte har den som levebröd."


"Om du vill att ditt barn ska bli intelligent så läs för det. Om du vill att det ska bli ännu intelligentare så läs ännu mer för det.


"Om jag har rätt kommer tyskarna att säga att jag är tysk och fransmännen att jag är jude, om jag har fel kommer tyskarna att säga att jag är jude och fransmännen att jag är tysk."


"Sunt förnuft är en samling fördomar inlärda vid 18 års ålder."


"Så länge det finns män kommer det att finnas krig."


"Tid är det som man mäter med en klocka."


"Utbildning är det som finns kvar efter att man glömt det man lärde sig i skolan."


"Vetenskap utan religion haltar, religion utan vetenskap är blind."

 

♥ 5 oslagbara tips för dina naglar

Publicerad 2012-05-11 13:47:12 i ♥ LOVE,

1. Längre naglar
Massera dina naglar så ofta du kan! Det stimulerar blodflödet i nagelbädden och gör att naglarna växer snabbare.

2. Slipp missfärgat
Gör det till en god vana att alltid måla naglarna med ett ofärgat baslack innan du använder färgade  nyanser. Det förhindrar att dina naglar blir missfärgade. Ett lager ofärgat baslack ovanpå färgen ser dessutom till att dina naglar behåller färgen längre.

3. Olja för torrisar
Olja är dina torra naglars bästa vän! Har du ingen nagelolja hemma, prova istället att doppa fingrarna i en skål med varm olivolja.

4. Få nagellacket att torka snabbare
Prova att stoppa dina naglar i kallt vatten när du precis är lagt på nagellack, det hjälper lacket att torka fortare.

5. Aldrig mer gula naglar
Koka upp vatten och salt och låt svalna ett par minuter. Stoppa ner fingrarna i vattenbadet och låt ligga i 20 minuter. Upprepa så ofta som möjligt. På lite sikt vitnar dina naglar.

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela