♥ LOVE

♥ Hud och alkohol

Publicerad 2012-09-26 21:09:00 i ♥ LOVE,

Alkohol och en frisk fin hud hör inte riktigt ihop.

Kroppen består av 70 % vatten, 17 % av detta finns i överhuden. När vi dricker alkohol blir vi snabbt uttorkade, alkoholen dehydrerar kroppen. Den drar alltså med sig mer vatten ut ur kroppen, än vad den själv innehåller. Något som det märks fort på är hudkvalitén.

När du dricker alkohol så utvidgar blodkärlen i hudens yttersta lager, hårfina kärl i hjärnan eller ansiktets hud kan sprängas. Ansiktshuden blir rödmosig och du känner dig varm även när det är kallt.

Dagarna efter är huden trött, glåmig och har oftast en matt yta. Vatten är hudens syresättare medan alkoholen är vätskedrivande vilket leder till uttorkning, huden känns blek och glåmig. Hudens naturliga funktioner blir nedsatta, fria radikaler bildas och försämrar hudens uppbyggnad. Du blir riktigt uttorkad vilket är en grund för rynkor och torr hud. Samtidigt ökar risken för psoriasis, eksem och andra hudbesvär. Alkohol försämrar även dina tänder och du får lättare hål, tandlossning samt inflammationer i tandkött och tunga.

Alkohol innehåller mycket energi men lite näring vilket kan leda till olika bristtillstånd. Som t.ex brist på B-vitamin och låga nivåer av D-vitamim. Magen blir i obalans och vad brukar jag säga om en obalanserad mage. Stor risk för hudproblem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela