♥ LOVE

♥ DIN 9 MÅNADERS BEBIS

Publicerad 2012-09-28 23:45:22 i ♥ LOVE,

Din 9 månaders bebis vakna timmar kretsar runt om hur hon eller han ska ta sig runt vare sig det är att gå med hjälp av möbler, att krypa eller att hasa sig fram. Barnet har kommit in i den fasen där bebisen gör allt för att få ett skratt av de andra. Hon eller han vill göra allt du gör och imitera dig. Dessutom är det en tid då bebisen "uppträder" på sätt och vis. Bebisen kanske låtsas hosta och gör det igen och igen för att underhålla.

Din 9 månaders bebis kan redan uppfatta svårare och mer avancerade saker såsom att saker finns även om de inte syns, som när till exempel pappa gömmer sig bakom gardinen, så finns han fortfarande där. När bebisen vill ha något som är utom räckhåll så anstränger han eller hon sig att få tag på det. Din bebis har blivit en expert på att söka efter ett tappat föremål.

Angående krypandet, att komma upp i sittande ställning från sittande position, och att ställa sig upp och gå med hjälp av stöd funkar bättre och bättre och utvecklas från den åttonde månaden mer och mer. Din 9 månaders bebis har verkligen format sin personlighet för bebisen kommer definitivt att visa vad han eller hon tycker om du försöker ta ifrån henne eller honom en leksak eller nåt annat. Pincettgreppet funkar också ännu bättre.

Bebisen kan till och med säga mamma och pappa och skilja på orden eller fortfarande bara säga orden utan urskiljning. Nu förstår bebisen också vad nej betyder även om bebisen inte alltid lyder. Bebisen förstår också enkla uppmaningar som när du ber honom eller henne att ge dig bollen och sträcker ut handen. Ditt barn är så duktigt att det kanske till och med kan leka boll, att rulla bollen tillbaka till dig om du rullar den mot henne eller honom. Att dricka själv ur en mugg är något som din 9 månaders bebis kanske också klarar av.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela