♥ LOVE

♥ DAGENS SKÖNHETSTIPS

Publicerad 2012-09-21 16:03:08 i ♥ LOVE,

Behandla huden efter din ålder

DAGENS SKÖNHETSTIPS. En välbevarad hudkvalitet när man är 60, vem vill inte ha det. För att förstå hur du kan uppnå detta. Ta hand om huden utifrån din ålder och ge den vad den behöver. Vilka rutiner du kan följa och vad ska du undvika för att göra rätt. Här är tipsen för att bevara din hudkvalitet. 

15-20 åldern- den första tiden

De problem som vanligtvis brukar uppstå vid 15 års åldern är antingen att huden känns fet eller och acne. Dyker det upp acne, var uppmärksam och behandla i tid, det finns ingen anledning att gå och dras med finnutbrott. Du kan hitta milda produkter till en början på apoteket som punktbehandlar. Bra produkter är stioxyl eller Basiron. Har du kraftigare sök hudläkare.

Har du inga problem med detta, räcker det med att använda en lätt fuktcreme för huden. Självklart rengöring och ögoncreme. Man kan ju ha problem åt andra hållet även i denna ålder, som torr hud. Du behöver inga antiageprodukter. Det är för kraftfullt, och varför tillföra det när huden inte har något behov?

Använd: Rengöring, lätt fuktcreme, peeling 1-3 gånger i veckan (om ej kraftig acne), ögoncreme. Bra behandligar på salong är en traditionell ansiktsbehandling, porrengöring om du är fet och har stora porer.

 

20 års ålder- ta hand om huden du ska leva med

Huden sköter sig ganska bra fortfrande. Har du haft problem med finnar tidigare så har dessa troligen lugnat ner sig och du kan se en balans i huden. Men för den sakens skull ska du inte börja slarva med rengöring, peeling och fuktcreme. Det är nu du förebygger och vårdar din hud som du ska leva med resten av livet. Det är också nu du väljer hur den ska se ut i framtiden.

Använd: Rengöring, peeling 1-3 gånger i veckan, kornpeeling passar bra i den här åldern om du inte är känslig i huden välj då istället en enzympeeling. Lätt fuktcreme med mycket vitaminer och antioxidanter som C och E-vitamin kan du titta efter.  Att gå på en ansiktsbehandling var 4-6 vecka som komplement gör också susen!

 

30 års åldern- bevara din hudkvalitet

Nu börjar huden visa fina linjer och det är vanligt att pigmneteringar dykar upp, då vi är i en hormonell fas. P-piller och graviditet kan utlösa pigmenteringar, och i kombination av sol håller det i sig.  Produkter för pigmentering kan användas och behandla, men även ska det dagliga solkyddet åka på, med spf 30 minst. Men glöm inte bort att du inte kan använda antipigmeteringsprodukter under sommaren, det får vänta tills hösten.

Använd: Dagligt solskydd, rengöring, peeling, fuktmask, antipigmerntingsmask, dag och nattcreme. Gå gärna och gör en djuprengörande ansiktbehandling, kemisk peeling, microderambrasion, laserbehandling om du besväras av pigmenteringar.

 

40 års åldern- kraftpaket behövs

Det är nu vi börjar se resultatet av våra handlingar. Nu böjrar vi störa oss på rynkor som dyker upp. Huden börjar att bli mindre spänstig och har vi inte behandlat pigmenteringar från sol och p-piller eller efter hormonella bieffekter, så är det kanske dags. Du kan med fördel använda antiageprodukter om du vill ha kraftfullare effekter, medicinska hudvårdsproukter brukar göra susen. Du kan även välja effektivare salongsbehandlingar som; microdermabrasion, kemisk peeling laserbehandling.

Använd: Rengöring ( medicinska hudvårdsproukter jobbar kraftfullare), peeling, dag och nattcreme. Satsa på antiageprodukter.

 

50 års åldern- nu är huden mogen

När  vi börjar närma oss 50 års ålder, kan mycket ha hänt med huden. Det kan finnas pigmnteringar, kraftiga linjer och tunn och skör hud. Har du en fet hud så är den troligen mycket kraftigare fortfrande. Huden börjar att säcka i hop, kollagenet och elastinet har minskat.

Men något som avsevärt har förändrats är talgproduktionen och huden är mycket torrare. Satsa på mycket fukt till huden, välj gärna en kräm som jobbar mot pigmenteringar. Krafitgare linjer och rynkor är tydligare nu, det kan åtgärdas med botox eller filersbehandlingar om du tycker att de är djupa. De blir nu djupare om du tidigare har rökt länge.

Använd: Rengöring, peeling, fuktcreme, solskydd.

 

60 års åldern- ta hand om huden snällt

Nu börjar huden att återbildas, huden kommer att bli tunnare. Huden är också mer utsatt för solpåverkan och förändringar kan uppkomma om man har otur eller solat mycket i yngre dar. Var därför noga med ett högt solskydd. Känns huden ömtålig, välj produkter som är rika på fukt. En ren och skär fuktserie.

Använd: Rengöring, krämrengöring brukar kännas skönt på huden( välj en mild sereie med fukt) mild peeling,  Och återfutkande serum, fuktmask. Dag och nattcreme.

 

70 + års åldern- riktig mogen hud

Nu är huden som tunnast och sköras, den kan ses som nästan genomskinlig. Det vi vill tillföra är fukt och vårdande produkter. Nu smörjer inte huden sig självt längre, detta måste kompenseras. Starka produkter som innehåller syror kan upplevas för starka för huden. Även produkter som är starkt parfymerade. Och absolut ingen tvål.

Använd: Rengöring som gärna är krämig, rik fuktcreme, mild peeling som enzym, nattcreme. Solskydd dagligen.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela