♥ LOVE

♥ Sminktips

Publicerad 2012-10-29 13:59:00 i ♥ LOVE,

Oavsett om du använder smink dagligen eller bara när det är fest, kan det vara värt att påminna sig själv om några enkla sminkregler då och då – och våga byta rutiner. På rätt sätt kan en fink make up lyfta ditt ansikte och även ditt humör.

 

1. Skaffa rätt penslar och ta hand om dem

Att investera i bra kvalitetsborstar, penslar och appliceringsverktyg är A och O för fina sminkningar. En borste med god kvalitet släpper oftast inte hår på samma sätt som en billig borste oftast gör. Sköter du om din kvalitetspensel kan den hålla i 10 år, vilket alltså är en bra investering. Det finns två typer av penslar; de som har syntetiskt hår och de som är gjorde med äkta hår (naturhår). Syntetiska penslar använder du till krämiga produkter så som concealer och foundation, medans naturhårspenslarna används till ögonskuggor och puder, det vill säga torra produkter.

2. Ta hjälp och inspiration från proffsen

Om du inte känner dig säker på vilken typ av smink som passar just dig är en privat make up kurs ett jättebra tips. Många olika sminkförsäljningsställen erbjuder 45-60 minuters privatkurser med en professionell make-up artist. Detta kan ge dig nya sätt att se på färger, sminktekniker och kanske ändra dina dagliga rutiner till en ny look. Ofta ingår även produkter i priset!

Även om du aldrig har funderat över kornblå ögonskugga eller om rött läppstift aldrig skulle fungera på dig, är det inte farligt att omvärdera sina teorier då och då. Bara att byta från en mjuk beige/brun palett till något mjukt och rosa eller tvärtom kan ta dig i en helt ny riktning .

3. Skaffa Long- lasting produkter

Brukar din maskara ligga på kinden efter halva dagen? Ständigt på jakt efter maskara, läppstift, ögonskuggor och foundation som sitter länge? Idag finns det många väldigt bra produkter på marknaden som sitter hela dagen, så du inte ska behöva oroa dig för hur ditt smink ser ut efter några timmar. Förutom bra produkter finns det några knep att ta till för att hålla sminket på plats.

Foundation

Se till att du ”låser” din foundation, det vill säga fixerar den, med ett löst puder. Du kan också använda en så kallad primer under din foundation, vilket gör att den sitter bättre. Men framför allt, välj rätt typ av foundation för din hud. Det finns en del som är oljebaserade och en del som inte innehåller olja. Beroende på din huds grundkondition väljer du rätt variant. Har du oljig hud är en oljefri foundation att föredra, och tvärtom.

Maskara

Välj en maskara med god kvalitet, för att undvika att den smular eller lägger sig under ögat efter några timmar. Kanske har du en tendens att bli väldigt oljig på ögonlocken, då är risken större att maskaran kletar. Vattenfast maskara är ibland förknippat med lång borttagningstid. Detta är dock lite överdrivet – med en effektiv borttagningsprodukt belastar du inte din kvällsrutin mer än med någon minut. Och fördelen är att dina fransar kan vippa säkert och smetfritt minst ett dygn. Överväg om inte vattenfast maskara kan vara något för dig trots allt.

Läppstift

Det finns läppstift som är framtagna just för att sitta extra länge. Genom att jobba med grunden innan du applicerar ditt läppstift kan du också hjälpa hållbarheten på traven. Applicera ett tunt lager foundation på läpparna och pudra lätt. Inte bara hjälper det läppstiftet att sitta – det tonar även ned din naturliga färg och skapar en helt neutral bas. Fyll i med läppenna, gärna i samma färg som läppstiftet. Måla läpparnas konturer så hindrar det läppstiftet från att ”blöda” ut, men måla också på läpparna med pennan innan du applicerar läppstiftet tunt.

Ögonskugga

Undvik ögonskuggor som klibbar ihop i veck på ögonlocken efter några timmar! Hemligheten är att fixa en bra bas innan du applicerar dem. Lägg foundation och ett lager fixerande puder även på ögonlocken. Ovanpå pudret lägger du en ljus basögonskugga över hela ögonlocket. Därefter jobbar du vidare med en mörkare färg. Ytterligare ett alternativ är att efter basen dutta på en så kallad eye primer, väldigt tunt över ögonlocket. Tryck på ögonskuggan så att primern blir ”mättad”. I detta fall behöver du inte använda en basögonskugga över hela locket utan målar med dina färger direkt på de ställen där du vill ha dem. Tona in dem i varandra.

4. Jobba gradvis

Inget ser värre ut än en tjock och kakig foundation i ansiktet, klumpig maskara eller utsmetat läppstift. Se till att du alltid sminkar dig gradvis, och på så vis tillför lite mer om du märker att det behövs.

5. Använd concealer

En concealer är inte bara till för att dölja mörka ringar under ögonen eller täcka finnar. Har du en lätt flammig yta är concealern bra på att jämna ut hudtonen. Concealer, foundation och puder skapar tillsammans en jämn och fin ”målarduk” som du sedan, med hjälp av ögonskuggor, rouge och så vidare ”skapar” på

6. Lägg fokus på en del i ansiktet

En bra regel vad gäller make up är att koncentrera sig på sitt ansiktes finaste tillgångar och vara diskret vad gäller smink på de övriga delarna. Låta fokus ligga på exempelvis ögon eller läppar. Mörkt sotade ögon ihop med ytterst lite färg på läpparna, eller röda markerade läppar i kombination med endast lite maskara, ger en harmonisk look

7. Glöm inte rouget

Det är lätt att fokusera på ögonen och munnen eftersom de är det första du ser när du tittar dig i spegeln, men glöm inte att lite rouge på dina äppelkinder kan göra underverk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela