♥ LOVE

♥ Vitare hy?

Publicerad 2012-05-31 16:22:47 i ♥ LOVE,

Den bilden med den blå reklamkylten är tagen vid asok skytrain station, vaseline gör reklam för sin nya kräm som ger dig vitare hy. Jag vet inte om ni känner till det, men i Asien strävar man efter att ha så vit hy som möjligt. Det är alltså tvärtom mot västerländska världen där vi smörjer oss med brun utan sol, solar solarium och kastar av oss kläderna så fort solen visar sig. I Thailand klär man på sig mer om solen skiner för att skippa solens strålar på huden, man badar kläder och man har paraply för att skydda ansiktet mot solen. Som ni kan se på denna reklampelare får man även med en snurra där man kan jämnföra hur mycket vitare man blir vecka för vecka.

Jag har däremot hört att dessa krämer inte alls är bra mot kroppen då de innehåller krämer som kan vara direkt farliga för hyn, men vad spelar det för roll så länge man ser ut som en geisha?? Jag har läst rapporter där flickor har fått sitt ansikte förstört för krämen fräter och det slutar med att de får en rosa albinoton istället. Speciellt gäller detta personer som inte har råd att köpa vitkräm för flera hundra kronor utan väljer att köpa en billigare kopia istället. Jag vet att solen förstör hyn men jag tror inte att detta alternativet är ett dugg bättre. Här kommer ett citat från en tjej som bor  i Bangkok "It's just better to be white, as a singer, if you're light-skinned, audiences like you better."

Alla flickor i reklamkampanjer, filmer och såpor är väldigt vit i hyn och det är det nästan alla eftersträvar att få barn med en västerländsk man är inte bara bra för ekonomin utan också för att man vet att barnet får en ljusare hudton. Det är som att man blir en bättre person ju vitare hy man har, man är renare om man har porslinhy och har du vit hy kommer resten av ditt liv fyllas med lycka automatiskt. Kanske kommer trenden från Japan/Korea, eller vill man alltid ha det man inte kan få?

Det är väldigt svårt att hitta hudkräm, ansiktskräm och annat som inte har whitening i sig, till och med deodoranterna har whitening effekt. Tror ni detta kommer komma till den västerländska världen eller kommer vi fortstätta eftersträva det bruna?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela